De verkoop van een auto, waar moet je op letten?

De verkoop van een auto, waar moet je op letten?

Je auto heeft zijn beste tijd gehad en nu is het toch echt tijd voor een nieuwe of je verhuist naar een drukke stad waar je alles met het ov of de fiets kan doen en je hebt je auto helemaal niet meer nodig. Er kunnen meerdere redenen zijn om je auto te verkopen. Net zoals er meerdere manieren zijn om je auto te verkopen. Je kunt je auto naar de dealer brengen en omruilen voor een nieuwe. Maar als je geen nieuwe auto meer wilt dan heb je daar niet zoveel aan. Daarnaast kun je je auto misschien zelf wel voor een betere prijs verkopen. In deze blog lees je waar je op moet letten bij de verkoop van je auto.

Maak je auto eerst goed schoon

Toen je je auto voor het eerst in ontvangst nam, was deze waarschijnlijk brandschoon. Want wie koopt er nu een vieze auto? Precies, niemand. Daarom is het van belang dat je je auto nog een goede poetsbeurt geeft voordat je hem in de verkoop zet. Gooi dus niet even snel, voordat je de foto’s gaat maken, een emmer met sop over je auto, maar pak het grondig aan.

  • Was de buitenkant grondig met een washandschoen. Als je met een spons wast dan kunnen er op de lange termijn krassen in je lak komen door vuil dat zich in de spons verbergt.
  • Vergeet je velgen niet. Je vergeet het misschien snel, maar als je auto eenmaal blinkt dan valt het nog meer op als de velgen nog vies zijn.
  • Wil je dat je auto weer zijn originele glans terugkrijgt? Smeer dan de lak in met wax. Naast dat je auto er hierdoor nog beter uitziet, zorgt de wax ook voor extra bescherming.
  • Maak de binnenkant goed schoon. Zuig je auto leeg, haal al je spullen uit de auto en maak ook de bekleding schoon. Als je bekleding van leer is, kun je deze ook weer laten glimmen met leerconditioner.

De auto ziet er weer als goed als nieuw uit. Tijd om hem te verkopen.

Maak mooie foto’s, maar wees eerlijk

Als je wilt dat je auto opvalt tussen alle andere advertenties, zorg dan voor goede foto’s. Je auto glimt weer helemaal en dit wil je natuurlijk ook laten terugkomen op de foto’s. Toch moet je het ook weer niet mooier maken dan het eigenlijk is. Zijn er krassen, deuken en andere mankementen? Laat dit dan ook zien en houdt dit niet geheim tot de verkoop. Je maakt iemand dan blij met een dode mus en je hebt ook jezelf ermee. Zorg dus voor mooie foto’s, maar wees wel transparant over de mankementen. 

De verkoop van je auto kan makkelijker

Er zijn nog meer dingen waar je op moet letten als je je auto zelf wil verkopen: je moet de prijs nog bedenken, naar de koper toe, communiceren met de koper en uiteindelijk moet je maar hopen dat je je geld krijgt. Gelukkig is het tegenwoordig heel makkelijk om je auto te verkopen. Er zijn veel platforms waar alle belangrijke gegevens over je auto achter kan laten en de verkoop wordt dan voor je geregeld. Een voorbeeld van zo’n platform is OSW. Dit bedrijf neemt al je zorgen uit handen: een koper wordt gezocht, de goede prijs wordt voor je bepaald en de auto wordt zelfs voor je opgehaald. Auto verkopen? Dat doe je makkelijk en snel via verschillende platforms zoals OSW.

Categorieën
Auto verkopen Auto verkopen
Recente blogartikelen
Wat zijn hybride horloges?
Wat zijn hybride horloges? 12-04-2024
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv?
Hoe sluit je een soundbar aan op een tv? 11-04-2024
Lees meer blogs