De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland

De beste vakantiebestemmingen in de buurt van Nederland

In aanloop naar de zomervakantie ga je bedenken naar welk land je vertrekt. Je wilt natuurlijk optimaal genieten van zon, zee en strand of mooie bezienswaardigheden bezoeken. Echter zie je een beetje op tegen de prijs en vooral het lange reizen, maar je hoeft helemaal niet ver weg om van de perfecte vakantie te genieten. Daarom vertellen we in deze blog wat de beste vakantiebestemmingen zijn in de buurt van Nederland.

Eifel, Duitsland

Vlak over de grens in Duitsland vind je de regio Eifel, die ook voor een klein deel in België te vinden is. Als je echt op zoek bent naar rust, de mooie natuur, wandelgebieden en karakteristieke dorpjes, dan zit je goed in deze regio. Bezoek bijvoorbeeld de betoverende plaats Monschau, die bekendstaat om de mooie architectuur, de kleine steegjes en een authentiek middeleeuws kasteel, maar ook de wijnstreek Ahrdal is meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Belgische Ardennen

Voor mooie bergen, bezienswaardigheden en leuke activiteiten hoef je niet in het vliegtuig te stappen, want in de Belgische Ardennen vind je het allemaal. Kies voor een van de mooie vakantieparken of campings in dit gebied of boek een hotel in een van de mooie plaatsen die in de Belgische Ardennen liggen. Je kunt hier genieten van een natuurrijk gebied, heerlijke keukens en leuke sportactiviteiten voor heel het gezin. Een van de mooiste plaatsen om te bezoeken is het stadje Dinant.

Koblenz, Duitsland

Koblenz is een mooie stad in Duitsland. Vlak over de grens vind je de plaats aan de rivier de Moezel en dit is een prachtig gebied waar veel te zien en te doen is. Bezoek indrukwekkende oorlogsmonumenten, neem plaats op het terras in het bruisende centrum of boek een cruise over de Moezel die je langs de mooiste gebieden en bezienswaardigheden brengt. Een mooie fiets- of wandeltocht brengt je naar de leukste stadjes en dorpjes waar je kunt genieten van heerlijke streekproducten en Duitse ambachtelijke wijnen.

Londen, Engeland

Wil je een bezoek aan de mooiste bezienswaardigheden van de wereld combineren met vermaak in het theater en shoppen in de mooiste winkelstraten van Europa? Dan is een vakantie naar Londen zeker de overweging waard. In deze bruisende stad is van alles te zien, te doen en te beleven en je kunt de plaats met zowel de auto als met de trein of met het vliegtuig bereiken. Maak een ritje in de London Eye voor een betoverend uitzicht over de Theems, de stad of bezoek mooie bezienswaardigheden, zoals de Big Ben en natuurlijk de Tower Bridge. Of laat de knip wapperen op Oxford Street, een van de mooiste winkelstraten in de Engelse hoofdstad.

Luxemburg Stad, Luxemburg

Luxemburg is goed te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto en Luxemburg Stad is een perfecte locatie om te verblijven. Hier vind je mooie bezienswaardigheden en een heerlijke keuken, maar je kunt ook andere gebieden eenvoudig bereiken. Denk aan de Moezelstreek in Duitsland, maar je kunt ook naar de natuurparken van Luxemburg rijden. Waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en zwemmen.

Wil je meer weten over de mooiste vakantiebestemmingen? Lees dan ook ons artikel.

Recente blogartikelen
De belangrijkste functies op een airco
De belangrijkste functies op een airco 15-07-2024
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen?
Hoe maak je de tuin veilig voor kinderen? 12-07-2024
Lees meer blogs