Checklist dagje weg

Checklist dagje weg

Ga je een dagje weg? Dan is het slim om jezelf goed voor te bereiden. Zeker als de locatie waar je naartoe gaat iets afgelegen ligt of verder rijden is. Op afgelegen locaties zijn minder of geen winkels aanwezig terwijl je bij een lange afstand halverwege niet even omdraait om thuis nog iets belangrijks op te halen. Met onze tips en trucs en handige checklist kun je met een goed gevoel de deur uit! Wil je weten welke uitjes er zijn? Lees dan ook ons artikel over de leukste uitjes in Nederland!

Neem een rugtas mee

Neem altijd een tas mee. Dat mag een draag-, schouder- of rugtas zijn. Een rugtas is het meest praktische, omdat je hier niet mee hoeft te slepen en je kunt er doorgaans ook meer in kwijt. Nu vraag je jezelf af wat je dan allemaal moet meenemen, maar denk bijvoorbeeld aan eten, drinken, EHBO-kit, handdoeken, fototoestellen en andere benodigdheden die je wellicht nodig hebt. Uiteraard is het ook afhankelijk van de locatie en de activiteit wat je allemaal kunt of zelfs moet meenemen.

Genoeg eten en drinken

Wat minder locatieafhankelijk is, is eten en drinken. Neem altijd eten en drinken mee, want je wilt niet leeglopen op dure consumpties. En bezoek je een locatie waar geen horecagelegenheid is of waar geen kiosken te vinden zijn? Dan is het nog belangrijker om eten en drinken mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan een dag naar een recreatiepark, het strand of een botanische tuin. Het is natuurlijk belangrijk om tussendoor iets te eten en te drinken, want je bent immers actief bezig. Ja, zelfs als je op een strandbedje op het strand ligt. Dan kun je zelfs uitdrogen!

Smartphone, bankpassen en identiteitsbewijzen

Logischerwijs neem je je smartphone, bankpassen en identiteitsbewijs mee. Als je met meerdere mensen gaat is het belangrijk om elkaar hier ook op te attenderen. Je bent immers verplicht om je te kunnen identificeren en bankpassen heb je nodig om bijvoorbeeld voor entree of voor consumpties te kunnen betalen. Je zou eventueel ook een creditcard kunnen meenemen als je bijvoorbeeld gaat shoppen. Dan heb je iets meer bestedingsruimte. Een smartphone is handig als er bijvoorbeeld sprake is van een calamiteit, als je foto’s wilt maken en wilt delen via social media of als je goed bereikbaar wilt zijn voor het thuisfront.

Contant geld

Neem ook altijd contact geld mee, want je komt misschien op een locatie waar je niet kunt pinnen en waar een eettentje alleen contant geld accepteert. Of je bent afhankelijk van een frisdrankautomaat die alleen contant geld accepteert. Of die parkeermeter die je met muntgeld moet vullen. Je hoeft echt geen honderden euro’s in contanten op zak te hebben, maar een beetje contant geld is altijd handig.

Belangrijke tip; Gebruik een parkeerapp om te voorkomen dat je contant geld kwijt bent aan parkeren. Er zijn verschillende apps die je kunt gebruiken, zoals Parkmobile.

De checklist

Naast onze handige tips en trucs hebben we ook een checklist gemaakt. Deze kun je gebruiken wanneer je een dagje weg gaat.

Omschrijving Ja/Nee
Bankpassen  
Contant geld  
Drinken  
EHBO-set of -kit  
Eten  
Fototoestel  
Handdoek  
Identiteitsbewijs  
Leesbril  
Medicijnen  
Muts en sjaal  
Paracetamol  
Paraplu  
Pet  
Poncho  
Rijbewijs  
Rugtas  
Smartphone / Telefoon  
Toegangsbewijzen  
Videocamera  
Zonnebrandcrème  
Zonnebril  

 

Categorieën

Dagje weg Dagje weg

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs