Badkamer tegels kopen; waar moet je op letten?

Badkamer tegels kopen; waar moet je op letten?

Een nieuwe badkamer kopen is een leuke bezigheid, maar je moet er wel rekening mee houden dat je echt enorm veel keuze hebt. En dan hebben we het niet alleen over de technische kant van een badkamer, maar ook over het uiterlijk. Er zijn een hoop beslissingen te nemen en je wil natuurlijk een badkamer die compleet aansluit op je wensen en eisen. Vooral met betrekking tot de vloer en de muren, want deze moeten zowel mooi als praktisch zijn. Om de vloeren en muren te betegelen is de beste keuze die je voor de badkamer kunt maken, maar waar moet je op letten wanneer je badkamer tegels uitzoekt? En waar kun je badkamer tegels kopen?

Tegels en sanitair is een goede combinatie

Tegels en sanitair is een goede combinatie, want tegels zijn in de regel eenvoudig in onderhoud, makkelijk schoon te maken en op verschillende manieren toe te passen. Als je het idee hebt om een houten vloer neer te leggen, zodat je meer warmte in de badkamer kunt creëren, dan is het dringende advies om deze droom te laten varen. Hout, water en temperatuurverschillen zijn namelijk geen vrienden van elkaar. Wil je toch die warme uitstraling hebben? Dan zijn er mogelijkheden! Bijvoorbeeld door voor houtlook tegels te kiezen. Met deze tegels heb je de uitstraling van een houten vloer of muur, maar de voordelen van de keramische tegel.

Enorm veel keuze

Als je op zoek gaat naar geschikte tegels voor in de badkamer, kom je tot de ontdekking dat de keuze reuze is. Je hebt keuze uit verschillende maten, vormen en kleuren. Van de bekende betonlook tegel tot aan de houtlook tegel, maar er zijn ook grote, middelgrote en kleinere badkamertegels verkrijgbaar. In verschillende kleuren! Ga je voor een mooie lichte tint of wil je juist een meer luxueuze uitstraling door bijvoorbeeld voor een marmerlook tegel te kiezen? Of wil je juist een bijzonder patroon of de grote oppervlakte doorbreken met een tegeltje met een patroon? In dat opzicht is werkelijk alles mogelijk!

Vierkant, rechthoek of hexagon?

Maten en kleuren zijn slechts enkele zaken waar je op moet letten als je een tegel kiest, maar ook de vorm van de tegel speelt een belangrijke rol. Zo kun je kiezen uit vierkante en rechthoekige tegels, maar ook de hexagon tegel wordt steeds vaker gekozen. Het leuke aan de hexagon tegel is dat je een mooie en unieke uitstraling creëert. Door de tegels met een contrasterende voeg te monteren, springen hexagon tegels echt van de muur! Dat voor een mooie en unieke uitstraling zorgt. Bij een badkamer specialist op de meubelboulevard of online vind je in ieder geval een enorme hoeveelheid tegels waaruit je kunt kiezen. 

Badkamer tegels kopen voor zowel op de vloer als tegen de wand

Badkamer tegels koop je voor zowel op een vloer als op een wand, want tegels zijn vochtbestendig, makkelijk schoon te maken en te houden en ook nog eens duurzaam. Je kunt voor zowel de vloer als de muur aparte tegels kiezen, maar het is ook mooi om een tegel uit te zoeken die zowel voor vloeren als muren geschikt is. Zo kun je namelijk van de badkamer één geheel maken. Het kan een badkamer ook een stuk ruimtelijker maken. Als je tenminste voor een lichte tegel kiest.

Categorieën

Sanitair Sanitair

Recente blogartikelen

Hoe kom ik gewicht aan?
Hoe kom ik gewicht aan?
01-12-2022
Hoe val ik verantwoord af?
Hoe val ik verantwoord af?
30-11-2022
Lees meer blogs