Advies voor de beste barbecue ervaring!

Advies voor de beste barbecue ervaring!

Vogeltjes fluiten, sneeuw is gesmolten, zonnetje gaat schijnen, barbecue? Gaat aan! Het wordt weer lente en daarmee ook lenteweer en dan voelt de gemiddelde Nederlander zich gelijk aangetrokken om op het terras te gaan zitten in de zon en om te gaan barbecuen. Allemaal leuk en gezellig, tot er iemand gaat barbecuen die er niet zoveel ervaring mee heeft en je eerst een uur in de rook zit, om vervolgens een rauwe kip op je bord te krijgen, of een verbrand stukje worst. In deze blog willen we jou een paar tips meegeven om dit scenario te voorkomen.

Voorbereiding maaltijd

Misschien wel de belangrijkste vraag, wat wil je barbecueën en welke sides wil je. Het minste moeite is om het eten van te voren te bestellen. Zo kan je gemakkelijk online bbq pakketten bestellen. Heb je zin in vis, dan bestel je een vis pakket. Zin in vlees, dan kan je een vleespakket bestellen. Het belangrijkste van je avond is geregeld, nu nog de sides. Ga je voor gepofte aardappel, of wil je er frietjes bij hebben. Wil je de barbecue avond iets gezonder maken en er salades bij hebben? Het is allemaal mogelijk, zorg er wel voor dat het van te voren gemaakt of bereid is. Toch vervelend als er iemand in de keuken moet staan als er buiten gezellig gebarbecued wordt.

De barbecue aanmaken

Als jij een professionele barbecue hebt zoals een Green Egg heb je dit advies waarschijnlijk niet nodig. Maar heb jij een wat meer standaard barbecue, dan is de voorbereiding erg belangrijk. Dit duurt vaak toch wat langer dan je in eerste instantie dacht of je bent toch weer iets vergeten waardoor je naar de winkel moet. Dus eerst, wat heb je nodig? Houtskool of briketten, aanmaakblokjes en een brikettenstarter, voor de meest gemakkelijke ervaring. Hoe ga je te werk:

  1. Vul de brikettenstarter met briketten, of houtskool.
  2. Leg 2 á 3 aanmaakblokjes op het rooster van je barbecue en steek ze aan
  3. Zet de gevulde brikettenstarter bovenop de aanmaakblokjes
  4. Wacht tot de briketten beginnen te gloeien
  5. Haal het rooster van de barbecue en giet de gloeiende briketten in je barbecue
  6. Barbecueën maar!

Het barbecueën

Last, but not least, het barbecueën zelf. De reden dat iedereen is gekomen. Ook hier is voorbereiding weer belangrijk. Een worstje of een hamburger bakken lukt de meeste mensen wel. Wil je een iets uitgebreidere maaltijd maken, zoals een gerookte zalm of een slow cooked rib, dan raden wij je aan om van te voren een recept of een filmpje te bekijken, zodat je precies weet hoe en hoelang jij moet barbecueën! Veel succes!

Categorieën
Eten bestellen Eten bestellen
Recente blogartikelen
Wat is het verschil tussen OLED en QLED?
Wat is het verschil tussen OLED en QLED? 09-02-2024
Wat is het verschil tussen kabel en glasvezel?
Wat is het verschil tussen kabel en glasvezel? 07-02-2024
Lees meer blogs