6 redenen om Wordpress te gebruiken voor je bedrijf

6 redenen om Wordpress te gebruiken voor je bedrijf

Je wilt je eigen wordpress website maken, maar je hebt nog geen idee hoe je dat moet doen. Misschien droom je wel van je eigen e commerce website waarmee je je eerste sales wilt gaan maken. De wereld is tegenwoordig namelijk afhankelijk van internet en een bedrijf te hebben zonder website is eigenlijk ondenkbaar. Door een marktaandeel van 30% kan het erg interessant zijn om hiermee je eigen website te bouwen. Om wat meer informatie te geven over deze organisatie hebben we 10 redenen om wordpress te gebruiken voor je bedrijf.

1. Voor elk bedrijf een uniek thema

Wordpress werkt met thema’s waardoor je voor elke branche een uniek uiterlijk kan realiseren. De gratis thema’s kunnen de wensen vervullen bij bijvoorbeeld een persoonlijke blog, maar een wordpress website laten maken biedt meer mogelijkheden waardoor je vooruitstrevend te werk kan gaan voor je bedrijf.

2. Voordelig

Wanneer je Wordpress vergelijkt met andere systemen blijft Wordpress het goedkoopste. Dit geldt vooral wanneer je betaalde functies meerekent kun je goedkoop een website laten bouwen en onderhouden. Zo betaal je voor wordpress geen abonnement en zijn de algemene kosten redelijk laag.

Wordpress websites laten maken door een internetbureau geeft de kans om onderhoud en webhosting uit handen te geven. Doordat er wordt gewerkt met Wordpress kun je hier gemakkelijk alle wijzigingen in bekijken en eventueel zelf iets toepassen.

3. Gebruiksvriendelijkheid

Wordpress staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid. Zo staat alles op een rijtje en kun je wanneer de website is gebouwd makkelijk nieuwe content toevoegen. Doordat Wordpress gemaakt is voor mensen met of zonder technische kennis kan iedereen hiermee aan de slag.

Een medewerker met goede vaardigheden met webbrowsers zou nieuwe post’s kunnen maken en publiceren, maar je kunt dit ook makkelijk zelf doen. Omdat je gemakkelijk zelf teksten en afbeeldingen kan plaatsen laat dit de content echt tot leven komen.

4. Zoekmachine optimalisatie

Als je met je website gevonden wilt worden komt daar zoekmachine optimalisatie bij kijken. Wanneer je dit niet doet zul je geen bezoekers ontvangen en heb je eigenlijk erg weinig aan de gemaakte website. SEO is een vak op zich en er komt een hele hoop bij kijken, maar wordpress helpt je hier zelf ook mee. Zo is de structuur van alle wordpress websites opgebouwd dat je makkelijk op Google gevonden kunt worden en zijn er plugins die je kunnen helpen bij de analytics om fouten uit de website te halen.

5. Plugins

In het vorige stukje is er al een beetje over geschreven, maar met Wordpress kan bijna alles oneindig worden aangepast als het gaat om de functies. Plugins voegen mogelijkheden toe die standaard websites niet hebben. Zo kan dit gaan om de SEO, snelheid van de website, en functionaliteit voor de bezoeker. De betaalde plugins zijn beter dan de gratis versies. Zo zijn die vaak betrouwbaarder en bieden ze vaak enige service wanneer er problemen ervaren worden.

6. Social media

Social media is niet meer weg te denken wanneer een bedrijf gevonden wilt worden. Een van de eerste stappen bij een professioneel bedrijf is het opzetten van de Social media accounts. Deze kun je via de knoppen in Wordpress instellen waardoor je meteen doorverwijst wordt wanneer je hierop klikt.

Categorieën
Diensten Diensten
Recente blogartikelen
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster?
Wat is het verschil tussen een boxershort en een hipster? 08-05-2024
Wat zijn de beste hogedrukreinigers?
Wat zijn de beste hogedrukreinigers? 07-05-2024
Lees meer blogs